ROSSIGNOL NEEMT DALE OF NORWAY OVER


05-01-2018 – Rossignol Group versterkt haar commerciële activiteiten op kledinggebied via de overname van Dale of Norway.

Forse omzetgroei sinds 2012

Het Noorse kledingmerk, gespecialiseerd in gebreide artikelen voor onder meer outdoor en wintersport, is sinds 2013 eigendom van HiMi Invest, de investeringsfirma van de Noorse zakenvrouw Hilde Midthjell. Onder haar leiderschap als CEO is het bedrijf gereorganiseerd, wat geleid heeft tot een forse stijging van de omzet van NOK 77,5 miljoen (circa € 7,9 miljoen) in 2012, naar een verwachte NOK 130 miljoen (circa € 13,2 miljoen) in 2017.

Veel synergieën
Dale of Norway en Rossignol hebben veel met elkaar gemeen. Zo zijn beide gevestigde merken in de wintersportbusiness. Dale of Norway is al jarenlang ‘hofleverancier’ van het Noorse Olympische skiteam. Een andere overeenkomst is de inzet op lokale productie. Zo heeft Rossignol eigen fabrieken voor ski’s, fietsen en andere sporthardwaren in Europa, terwijl Dale of Norway haar kleding produceert in Dale, een plaatsje bij het Noorse Bergen. Waarschijnlijk gaat de nieuwe eigenaar de productie van Rossignol knitwear onderbrengen in de fabriek in Dale.

Merk met rijke historie
De twee bedrijven zijn niet toevallig met elkaar in gesprek geraakt. Dale of Norway en Rossignol zijn met elkaar in contact gebracht door Altor Equity Partners, een Noorse private investeringsmaatschappij die in 2013 77% van de aandelen van Rossignol kocht. Met Dale of Norway komt het Franse sportbedrijf in het bezit van een merk met een rijke historie. Een deel van het succes van de afgelopen jaren is de verdere versterking met nieuwe productgroepen in het outdoor- en wintersegment en de uitbreiding naar de mode- en casualwearmarkt. Daardoor wordt nu 40% van de omzet gegenereerd in de outdoor- en wintersportsector en 60% via de moderetail.

Dale of Norway wordt in Nederland vertegenwoordigd door Snowgoose in Akersloot, bereikbaar via telefoonnummer 06-13809405 (Marcel Koomen). Rossignol wordt in ons land op de markt gebracht door Solo Tres in Roosendaal, bereikbaar via telefoonnummer 0165-580058.

Bron: SGI Europe

Dale of Norway

Vorige pagina Naar boven
Deel dit artikel
Zoeken
  • ANWR Garant
  • Goldbergh jpg
  • Thule 2-2017
  • Leatherman Tread 290617
  • Koster 271117
Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws!

Nieuwsbrief
Social mediaKalender
Divide