• Noorwegen_topbanner

AMAZON GOED VOOR 46% VAN DUITSE ONLINE BESTEDINGEN


30-04-2018 – Amazon mag dan in ons land nog geen ‘officiële’ start hebben gemaakt, in Duitsland beheerst de Amerikaanse webgigant al bijna de helft van de online-business.

Online bestedingen € 56,3 miljard

Dit blijkt uit cijfers van Handelsverband Deutschland (HDE), gepubliceerd op de website van Der Spiegel. In 2017 besteedden onze Oosterburen € 56,3 miljard online, bijna 10% meer dan een jaar eerder. 46% daarvan kwam voor rekening van de Duitse webshop van Amazon, aldus het rapport van HDE.

Kwart Duitse e-commerceomzet

De belangrijkste motor achter de groei van de van oorsprong Amerikaanse internetreus is Amazon Marketplace. Via dit platform stelt Amazon derden in staat hun producten via de Amazon website te verkopen. Inmiddels verloopt een kwart van de e-commerce in Duitsland via Amazon Marketplace plaats.

Amazon in Nederland in top 6
Zoals opgemerkt geschikt Amazon in ons land nog niet over een online-kanaal. Desondanks weten Nederlandse consumenten de webshops van Amazon prima te vinden. Uit diverse onderzoeken blijkt dat Amazon nu al bij de zes grootste online retailers van ons land behoort dankzij de aankopen van landgenoten via buitenlandse Amazon websites. Het bezoek wordt hen extra gemakkelijk gemaakt doordat de webshop bij bezoek vanuit ons land automatisch overschakelt naar de Nederlandse taal.

Amazon.de

Vorige pagina Naar boven
Deel dit artikel
Zoeken
Nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang ons E-NEWS

Social media


Bike video'sVolg ons

Poll

GRAVELFIETS

Divide