• Noorwegen_topbanner

AMER SPORTS GROUP WORDT NIEUWE EIGENAAR VAN PEAK PERFORMANCE


07-05-2018 – Voor een bedrag van circa € 255 miljoen koopt Amer Sports Group Peak Performance van IC Companys.

Sterk aanbod voor vrouwen

Peak Performance sluit goed aan bij het bestaande kledingaanbod van het Finse sportconcern, dat momenteel bestaat uit de merken Salomon en Arc’teryx. Terwijl Peak Performance zich voornamelijk richt op een meer urban kledingstijl, met een sterk aanbod voor vrouwen, zijn de outfits van Salomon en Arc’teryx voornamelijk sportfunctioneel en technisch.

Jaaromzet circa € 144,8 miljoen
IC Companys, een voornamelijk op fashionable kleding gericht Deens concern, heeft de afgelopen jaren meer merken afgestoten. Peak Performance is verreweg het grootste merk van IC Companys dat hiervoor in aanmerking komt. Peak Performance realiseert een jaaromzet van 1,079 miljard Deense Kronen, circa € 144,8 miljoen, en een winst voor rente en belastingen van 123 miljoen Deense Kronen, circa € 16,5 miljoen.

Wereldwijd distributienetwerk
De overname wordt eind juni geëffectueerd, samenvallend met het einde van het boekjaar van IC Companys. Als alles volgens plan verloopt verhuizen 300 medewerkers van Peak Performance mee naar Amer Sports Group. Volgens Heikki Takala, CEO van het Finse sportconcern, kan Peak Performance gaan profiteren van het wereldwijde distributienetwerk van zijn onderneming. Peak Performance richt zich tot nu toe voornamelijk op de Scandinavische markt en een beperkt aantal Europese landen.

Bron: SGI Europe

Amer Sports Group
Peak Performance

Vorige pagina Naar boven
Deel dit artikel
Zoeken
Nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang ons E-NEWS

Social media


Bike video'sVolg ons

Poll

GRAVELFIETS

Divide