• Noorwegen_topbanner

DECATHLON KRIJGT GROEN LICHT VOOR VESTIGING IN ROERMOND


11-05-2018 – Er zijn geen juridische belemmeringen meer voor de vestiging van een Decathlon megastore in Roermond.

Bezwaren ongegrond

Volgens De Limburger heeft de Raad van State de bezwaren van Intersport en vastgoedbedrijf Neddex ongegrond verklaard. De bezwaarmakers voerden onder meer aan dat de komst van Decathlon naar Roermond een grotere leegstand van winkels tot gevolg zal hebben. De rechter ging hier vorig jaar al niet in mee en nu heeft ook het hoger beroep voor de eisers niet het gewenste resultaat opgeleverd.

Opening in 2019
Dit betekent dat het van oorsprong van Franse sportretailconcern een vestiging in Roermond mag openen, zoals het al jaren van plan is. De Limburgse stad is de tweede in de provincie waar Decathlon zich vestigt. Zoals bekend is er al vele jaren een winkel in Kerkrade. Het wordt de 14e vestiging in ons land, die overigens waarschijnlijk pas in het tweede kwartaal van 2019 open gaat. In winkelcentrum Koningsplein in Enschede opent de sportmegastore deze zomer een vestiging van 6.000 vierkante meter.

85% voor sportartikelen

In Roermond neemt Decathlon circa 3.800 vierkante meter van de 11.000 vierkante meter van de Vrijbuiter winkel in gebruik. Circa 85% van de gehuurde oppervlakte is voor de verkoop van sportartikelen, de resterende ruimte voor de verkoop van fietsen. Er komt ook een try & buy faciliteit, als vast onderdeel van het concept van elke megastore van Decathlon.


Vorige pagina Naar boven
Deel dit artikel
Zoeken
Nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang ons E-NEWS

Social media


Bike video'sVolg ons

Poll

GRAVELFIETS

Divide