• Noorwegen_topbanner

5 uitdagende droogweer routes in het Verenigd Koninkrijk


Het Verenigde Koninkrijk staat bekend als een regenachtig gebied. Mocht je daar dan op bezoek zijn dan is het belangrijk je routes zorgzaam te kiezen. Sommige routes kunnen bij natte omstandigheden soms net te uitdagend zijn of zelfs gevaarlijk. Of gewoon niet te doen vanwege ondoordringbare modderpoelen. Onder droge omstandigheden zijn ze echter te mooi om links te laten liggen. Hier zijn in ieder geval 5 routes om te vermijden of juist te berijden.1. Mountainbike trail Seathwaite Cumbria, Lake District

Helemaal in het Noorden van Engeland ligt het meest populaire nationale park van Engeland. In Lake District vind je deze korte route van bijna 16 kilometer. Ook deze route is doorspekt met singletracks, heerlijk om te fietsen. Wanneer je de route met snelheid en met de juiste flow fietst is het dik genieten. De route gaat voor de afwisseling eens rechtsom en start met een fikse klim. Na een kleine 4 kilometer kun je dan weer wat ontspannen en dan tot de finish kan je genieten van wat de route je allemaal voorschotelt.


2. Mountainbike trail Sharoe Green Lancashire, Peak Disctrict

Peak District is bij de Engeland kenners natuurlijk een bekend gebied. Deze ruige trail is dan ook geen onbekende. Onder droge omstandigheden is hier echter makkelijker en beter fietsen. Dit is ook weer een technische trail met steile afdalingen voorzien van switchbacks. Via 30 kilometer gaat het eerst langs het water op en neer. Daarbij voeren de beklimmingen de boventoon. Na 9,5 kilometer bevind je je op de top van de Margery Hill. Daarna rest je nog een afdaling en maak je een lusje terug. Wanneer je weer terug op de Hill bent gaat het dan voornamelijk weer naar beneden.

3. Mountainbike trail Fort William en Ardnamurchan Ward, Schotland

Een zeer fraaie route van 70 kilometer. Je kan er technische trails verwachten met een paar grootte rivieren. De route start op de Braveheart parkeerplaats. Daarna loopt deze helemaal door tot aan Kinlochleven. Daarna ga je via een oude militaire weg een desolate gebied in is. Via fjord Eilde Mor ga je naar het noorden richting Spean Bridge. Daar vind je weer enige beschaving terug en volg je een tijdje een spoorbaan. Daarna gaat het via paden weer terug richting Fort William.


4. Mountainbike trail Blagdon

Deze route telt slechts 13 kilometer maar kenmerkt zich tijdens natte periodes als een modderrit. Als het droog is vind je er prachtige Engelse paden. Op de B3134 zuidelijk ten opzichte van Burrington bevindt zich een parkeerplaats wat tevens de start van de route is. Daarna gaat het kort omhoog richting de top. De trail gaat op en neer en via een pad met stenen kom je weer bij de parkeerplaats.


5. Mountainbike trail Blanchland Northumberland

Een route van 26 kilometer met singletracks die over de typische Engelse heiden loopt met de prachtige paarse gloed. Wanneer het nat is heb je het hier zwaar maar wanneer het droog is is het een genot. De start is in Blanchland, een klein dorpje waar je de auto kan parkeren in de buurt van de kerk. De eerste lus draai je via singletracks. Na 12,5 kilometer fiets je op het asfalt omhoog om vervolgens in de afdaling te genieten van de laatste singletracks.

Vorige pagina Naar boven
Deel dit artikel
Zoeken
Nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang ons E-NEWS

Social media


Bike video'sVolg ons

Poll

GRAVELFIETS

Divide