• Noorwegen_topbanner

Specialized Epic Evo is multi-inzetbaarDe Specialized Epic is allang geen onbekende meer. Een zeer rappe crosscountry race fully die al heel lang op het hoogste niveau mee racet. Wil je een snelle fiets voor op de Nederlandse paden dan zou je heel goed op een Epic uit kunnen komen. We zien ze dan ook vaak voorbijkomen. Maar wat als je iets meer wilt? Tijdens uitstapjes in de bergen of een marathon, kun je daartegen wat limieten aanlopen. De EVO-variant speelt hier goed op in en biedt de aanpassingen die nodig zijn om soepel de technische passages het hoofd te bieden.
Geëvolueerde SPECIALIZED Epic

De Epic is nu geëvolueerd naar de EVO. Daarmee wordt de fiets nog een stukje bruter en is geschikter om technische passages te overmeesteren. De fiets is op 3 punten aangepast. De veerweg, de geometrie en de afmontage. In plaats van de 100mm voorvork die we nu vinden op de Epic’s, beschikt de EVO-versie over 120 mm veerweg. Met iets meer veerweg kun je weer net iets harder de stenen en wortels tegemoet. Agressiever rijden vraagt ook om aanpassingen van de geometrie. Onder andere de reach, wielbasis en de balhoofdhoek zijn afgestemd op meer veerweg voor in de afdalingen. Voor controle en stabiliteit wordt een breed stuur gemonteerd. Op de EVO zit een 750mm breed stuur gemonteerd. Met de 2.3 banden ben je dan voorzien van voldoende comfort en grip. Wanneer het echt steil naar beneden gaat is de EVO voorzien van een dropper. Deze geeft in de afdaling meer bewegingsruimte.
Smaakjes en prijzen

De Specialized Epic EVO komt in 2 varianten. Een carbon en aluminium versie waarbij gekozen kan worden tussen twee kleuren. Beige of zwart. De fietsen zijn weer bepakt met uitstekende onderdelen. 1x 12 Eagle biedt een ruim schakel bereik. De Roval carbonwielen op de carbon versie van de Epic EVO zijn sterk en stijf en zijn zeer geschikt om een afdaling te overleven. Met de aanpassingen op de Epic maakt Specialized het mogelijk om je fiets wat bredere in te kunnen zetten en is de fiets een echte allrounder geworden.


Verkoopadviesprijzen:

Epic EVO Expert: 5399 euro
Epic EVO Comp: 3199 euro

Voor meer informatie: specialized.com

Vorige pagina Naar boven
Deel dit artikel
Zoeken
Nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang ons E-NEWS

Social media


Bike video'sVolg ons

Poll

GRAVELFIETS

Divide