• Noorwegen_topbanner

Een flinke fietsboete en nieuwe regels in Canada Quebec


Ga je op vakantie in Quebec, Canada dan kun je er maar beter voor zorgen dat je fiets, volgens de nieuwste regels in orde is. Waar je in Nederland nog wel eens weg kan komen met een defecte verlichting, gaat het in Canada er anders aan toe. Tenminste in Quebec, daar schreef een agent een fikse boete uit aan een passerende fietser.

Een Canadese fietser had de pech zich niet te conformeren aan de nieuwste regels. Ongeveer 1 maand geleden was de Quebec ’s Higway Code aangepast. Daarbij is het een vereiste dat een fiets voorzien is van zes reflectoren. En om de nieuwe regels kracht bij te zetten zijn de boetes per ontbrekende item nog eens verhoogd van 12 naar 18 Canadese Dollar. Deze fietser had er maar vier op zijn fiets bevestigd en had een niet goed werkende voorrem. In totaal mocht de nu iets armere man 381 dollar betalen.

De fietser was het niet eens met deze boete en benoemde het als ‘machtsmisbruik’ en ‘belachelijk’. Hij is van plan om hierin in beroep te gaan. De boete kreeg hij overigens op klaarlichte dag.
Vorige pagina Naar boven
Deel dit artikel
Zoeken
Nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang ons E-NEWS

Social media


Bike video'sVolg ons

Poll

GRAVELFIETS

Divide