• Noorwegen_topbanner

NIEUWE DROPPER POSTS VAN PRO

In 2017 lanceerde PRO met de Koryak 120 mm haar eerste verstelbare zadelpen specifiek voor travelbikes. In het najaar van 2018 voegt PRO vier modellen toe aan haar assortiment, variërend van 70 tot 170 mm met een diameter tussen 27,2 en 31,6 mm.

In een paar jaar tijd is de dropperpostmarkt uitgebreid van lange afstand enduro-fietsen tot verstelbare zadelpennen voor cross-country fietsen naar korte dropper posts voor gravelbikes. Welke stijl men ook kiest, met een dropper post kan naar gelang de omstandigheden de gewenste zadelhoogte gezocht worden voor bijvoorbeeld met maximale bewegingsvrijheid ongehinderd afdalen van een technische trail. PRO heeft zijn assortiment uitgebreid om aan deze nieuwe rijstijlen te voldoen door de Koryak 170 (met interne kabelrouting), de Koryak 150 (extern of intern) en de Koryak 70 (extern) toe te voegen aan haar gamma, naast het bestaande populaire Koryak 120-model.

De meeste rijders zullen perfect uit de voeten kunnen met de 150 mm lange dropper post van PRO, die leverbaar is in 30,9 en 31,6 cm breedtes, passend voor reguliere enduro en trail fietsen. De interne kabeloptie biedt de beste configuratie, terwijl de optie voor de externe kabel voor de snelste montage zorgt, de routering rond de trapas wordt vermeden. Voor grotere fietsers geeft de 170 mm versie een totale lengte van 507 mm om het bereik van de positie op de fiets te maximaliseren. De nieuwe PRO 170 en 150 dropper post zijn gemaakt van een 3D-gesmede lichtgewicht AL2014-legering en maken gebruik van een klemontwerp met éénbouts zadelmontage, met diameters van 30,9 en 31,6 cm.De lichtste 70 mm-versie kan worden gebruikt op cross-country of gravel-fietsen met 27,2 mm zadelpendiameters. Een kleine aanpassing aan de zadelhoogte kan het verschil maken tussen een zelfverzekerde afdaling of onzeker naar beneden met alle gevolgen van dien.Alle versies bieden ongeëvenaarde soepele ritten en worden geleverd met een SHIMANO-kabelset voor de dropper seat post versteller. De 170 en 150 zadelpennen voor interne kabelrouting worden geleverd met een nieuwe 1x linkerversteller, terwijl de 150 en 70 met externe kabelrouting worden geleverd met universele up/down verstellers voor het gebruik met single of double aandrijflijnen.

Alle nieuwe Koryak-drop-seat-posts zijn vanaf oktober 2018 verkrijgbaar in de winkels.

Vorige pagina Naar boven
Deel dit artikel
Zoeken
Nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang ons E-NEWS

Social media


Bike video'sVolg ons

Poll

GRAVELFIETS

Divide