• Noorwegen_topbanner

CONVERSE MOET KOSTEN FAILLISSEMENT SPORTTRADING VERGOEDEN


13-07-2018 – Na een jarenlange juridische strijd heeft de rechtbank in Breda bepaald dat Converse alle kosten van het faillissement van Sporttrading moet vergoeden.

Geen namaak maar parallelhandel

Ook Kesbo Sport draait als voormalige distributeur van Converse schoenen op voor de kosten, zo meldt De Financiële Telegraaf. De rechtbank oordeelt dat in 2009 onterecht beslag is gelegd op alle voorraden van Sporttrading, een schoenhandelaar in Waalwijk. De beslaglegging volgde destijds op de bewering van Converse dat Sporttrading namaak-All Stars verkocht, onder andere bij V&D en Scapino. Later bleek dat de door het Waalwijkse bedrijf geleverde partij uit dezelfde fabriek kwamen waar Converse de All Stars liet produceren. Bovendien waren ze door Sporttrading gekocht via officiële distributeurs. Er was dus geen sprake van het op de markt brengen van falsificaties, maar van parallelhandel.

Schadevergoeding en teruggave schoenen

Sporttrading overleefde deze, naar nu blijkt onterechte, actie van Converse en Kesbo Sport niet. De banken verleenden het bedrijf geen krediet meer en afnemers deden geen betalingen meer, aldus Ron Janssen, voormalig bestuurder van Sporttrading. Als gevolg van de rechterlijke uitspraak moeten de verliezende partijen een schadevergoeding toegewezen. De hoogte daarvan wordt door de curator van het failliete bedrijf berekend. Daarnaast moeten de in beslag genomen schoenen worden teruggegeven.

Converse

Vorige pagina Naar boven
Deel dit artikel
Zoeken
Nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang ons E-NEWS

Social media


Bike video'sVolg ons

Poll

GRAVELFIETS

Divide