• Noorwegen_topbanner

NIEUWE CAO NON-FOOD RETAIL VOOR ONDER MEER SPORTWINKELS


13-07-2018 – De sportdetailhandel is één van de sectoren die een nieuwe cao hebben als gevolg van het akkoord dat INretail recent heeft gesloten met de vakbonden CNV Vakmensen, De Unie en AVV.

170.000 medewerkers in non-food

Naast de sportsector vallen ook de mode-, schoenen- en woonbranches, die eveneens door INretail worden vertegenwoordigd, onder de nieuwe cao. Hetzelfde geldt voor de werknemers van de retailbedrijven die bij Tuinbranche Nederland zijn aangesloten, evenals voor de medewerkers van juweliers- en parfumeriewinkels. De Vereniging Gootwinkelbedrijf Textiel (VGT) is als nieuwe partner aangehaakt. In totaal geldt de cao nu voor zo’n 170.000 werknemers in de non-food retail.

Nieuwe elementen

Eén van de nieuwe elementen is het persoonlijk ontwikkelingsbudget van € 150 per jaar voor medewerkers met een dienstverband van 16 uur of meer per week. Verder zijn meer oudere medewerkers in de gelegenheid te profiteren van een regeling voor duurzame inzetbaarheid. Daardoor kunnen zij beter de pensioendatum halen. Ook komt er een test met individualisering van de feestdagen- en zondagstoeslag. En er wordt een begin gemaakt met een individueel keuzebudget, wat impliceert dat medewerkers maximaal vier vakantiedagen kunnen kopen of verkopen.

Vijf loonaanpassingen
Per 1 juli jl. zijn alle lonen in het loongebouw gestegen met 1,03%. Het is de eerste van een serie van in totaal vijf aanpassingen die gedurende de looptijd van de cao, van 1 juli 2018 tot 1 januari 2021, worden doorgevoerd. Dat gebeurt steeds op 1 juli en 1 januari, met het percentage waarmee het wettelijke minimumloon op dat moment stijgt. Medewerkers die buiten het loongebouw vallen krijgen tijdens de looptijd van de nieuwe cao twee keer een eenmalige uitkering van 0,75%.

INretail

Vorige pagina Naar boven
Deel dit artikel
Zoeken
Nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang ons E-NEWS

Social media


Bike video'sVolg ons

Poll

GRAVELFIETS

Divide